Vil du gerne bruge et halvt år til at fordybe dig i din kunst, være en del af et inspirerende miljø og lære nye teknikker? Så er et semesterforløb på Århus Kunstakademi måske en mulighed for dig. Her vil du følge vores fagskole og få sparring og undervisning fra vores professionelle undervisere.
SEMESTERGRAFIK
Der er mulighed for at følge fagskoleholdet på grafikafdelingen. Arbejder du med en eksisterende praksis eller vil du inspireres og eksperimentere med dit udtryk, så kunne dette være noget for dig. Læs mere og ansøg nedenfor.
SEMESTERHYBRID
Undervisningen på Århus Kunstakademis hybridafdeling er båret af den enkelte studerendes egen praksis, baseret på at præcisere denne, eller i det hele taget finde frem til den – idet den enkelte naturligvis kun kan, og derfor selvfølgelig kun skal, lave sin kunst. Hybrid er afdelingen for form, flade, koncept og kontekst. Læs mere og ansøg nedenfor.
SEMESTERKERAMIK
Du præsenteres for forskellige former for ler og kunstneriske udtryksformer i bred forstand. Gennem disse processer og discipliner gives den enkelte kursist muligheder for at finde og udvikle sit eget keramiske udtryk. Læs mere og ansøg nedenfor.
SEMESTERGRAFIK
Ved grafiker og billedkunstner Pernille Andersen.
Nu har du mulighed for at følge fagskoleholdet på den grafiske afdeling. Arbejder du med en eksisterende praksis eller vil du inspireres og eksperimentere med dit udtryk, så kunne dette være noget for dig. Du behøver ikke at have erfaring med grafik.
På fagskoleafdelingen grafik danner de professionelle værkstedsfaciliteter rammen om undervisningen og de studerendes praksis på vejen mod et eget kunstnerisk udtryk. Målet er, at det grafiske rum bliver en naturlig platform for værkproduktion og refleksion.
Grafikken er i dag et felt, hvor klassisk håndværk og nye eksperimenterende praksisformer trives og blandes på mangfoldige måder. Et grafisk værk kan være originalt som unika eller trykt serielt; det kan være resultatet af tidskrævende processer eller det hurtige aftryk af spor i en plade. Grafik kan også installeres rumligt og i samspil med andre medier.
På grafisk afdeling får man historisk og håndværksmæssig indsigt i et bredt fagligt spektrum fra klassisk kobbertryk over højtryk til digitale billeder og printformer samt fotografiske teknikker som fotogravure, pinholefoto og cyanotypi. Viden og bevidsthed om medier, materialer og teknikker er helt centralt for arbejdet med projekter og værker. Undervisningen er projektorienteret med skiftende temaer, hvor de studerende kan lade sig udfordre både teknisk og idémæssigt og derigennem styrke deres udtryk og praksis. Værkstedet er et arbejdsfællesskab, der kan bruges frit af afdelingens studerende, og alle har ansvar for en velfungerende værkstedskultur.
Undervisningen bygger bro mellem vejledningen af den enkelte studerende og det fælles forum med værkgennemgange, diskussioner, udstillingsbesøg og et løbende indblik i grafikken som kunstart med fokus på både traditioner og aktuelle danske og internationale strømninger.
Se mødetid, pris med mere under praktisk information her.
Husk at udfylde nedenstående ansøgningsskema for semesterforløb.
SEMESTERHYBRID
Ved billedkunstnere Lene Desmentik og Svend-Allan Sørensen
Hybrid er afdelingen for form, flade, koncept og kontekst. Værket er den fælles referenceramme på afdelingen. Denne ramme skal dels have et indhold og dels sprænges. Man er som billedkunstner nødt til at se på det, der er ved siden af rammen, for at kunne se netop værket – det være sig sangen, plastikposen nede fra supermarkedet, verdenssituationen osv.
Undervisningen på Hybrid er båret af den enkelte studerendes egen praksis, af at finde, præcisere og udvikle den.
Forudsætningen for en god kunstnerisk udvikling er dialog på kryds og tværs.
Undervisningen er derfor i udstrakt grad refleksions- og dialogbaseret og rummer naturligvis mulighed for fordybelse og egne eksperimenter.
Den består blandt andet af værkanalyser, pejlinger i især den nære kunsthistorie, udstillingsbesøg og praktisk kunstnerisk arbejde.
På Hybrid prioriteres ingen bestemte metoder eller materialer. Kun de der bringer det enkelte projekt det rigtige sted hen.
Der vil af og til være et tematisk forløb, men ingen bundne opgaver til besvarelse, ud over den helt grundlæggende: Hvorfor og hvordan laver du kunst?
Se mødetid, pris med mere under praktisk information her.
Husk at udfylde nedenstående ansøgningsskema for semesterforløb.
SEMESTERKERAMIK
Ved keramikerne Vinni Frederiksen, Lise Seier Petersen og Maja Ejby
Du præsenteres for forskellige former for ler og kunstneriske udtryksformer i bred forstand. Gennem disse processer og discipliner gives den enkelte kursist muligheder for at finde og udvikle sit eget keramiske udtryk. Der veksles mellem frie og bundne opgaver og mellem egne og fælles projekter. Der vil i løbet af semesteret indgå kunsthistoriske foredrag og ekskursioner. Forårssemestrene afsluttes med en udstilling af eget projekt.
Du indgår i undervisningen på keramikfagskolen, som giver mulighed for selvstændigt arbejde og fordybelse i det personlige udtryk. Dette understøttes bl.a. af individuel vejledning, gennemgang og kritik på elevprojekter. Vejledningen tager afsæt i den enkelte deltager og omfatter emner som formsprog, kunst i det offentlige rum/udsmykning, skitsering og brændingsmetoder.
Du får en arbejdsplads, som er din, som du kan benytte gennem semestret.
Se mødetid, pris med mere under praktisk information her.
Der er optag til semesterpladser to gange om året. I slutningen af april og slutningen af november har vi et overblik over, om der er semesterpladser ledig til det kommende semester. Send din ansøgning i god tid.
Husk at udfylde nedenstående ansøgningsskema for semesterforløb.
Nederst bedes du uploade eksempler på værker, du har lavet og hvad du arbejder med for tiden.