INDSIGT I KUNST – EVNE GENNEM FAGLIGHED

Århus kunstakademi er et sted, hvor den enkelte – studerende, kursist, underviser, samarbejdspartner eller ven af huset – til enhver tid mødes af en meningsfyldt og udviklende oplevelse med kunsten, dens udøvere, historie eller håndværk.

Dette møde lader sig gøre på baggrund af vores høje faglige niveau og vedholdende ambition om samfundsmæssig og kunstnerisk relevans, men fungerer også på det personlige og dannelsesmæssigt relevante plan, uanset ærinde på akademiet.

Århus Kunstakademi har, siden det blev grundlagt, spillet en vigtig rolle for uddannelsen af kunstnere og kunsthåndværkere, og akademiet er en aktiv deltager i det aarhusianske kulturliv og er med til at styrke byens kulturelle vækstlag, hvilket bidrager til et kreativt, åbent og inspirerende studiemiljø.

Vores fundament bygger på mere end 50 års erfaring i at undervise både nybegyndere og mere erfarne kunstudøvere i alle aldre.

KERNEVÆRDIER

Århus Kunstakademis identitet  bygger på en række centrale værdier, som har præget og gennemsyret stedet i mere end 50 år. Værdier, som stadig er højaktuelle i dag, og som vi i det daglige værner om og anerkender.

Mangfoldighed

På Århus Kunstakademi er der plads og rum til alle.

Kunstnerisk fristed

Når du træder ind bag porten, så er der alene fokus på din kunstneriske udvikling og uddannelse. Det er her, du kan afprøve nye ideer, få diskutteret din kunstpraksis med ligesindede og udvikle dig som kunstner.

Kunstfaglig oase

Schmalfelds gamle tobaksbygninger danner en særlig stemning, som oser af kunstnerisk frihed, udfoldelse og inspiration. Rammerne giver plads til udfoldelse og eksperimenter – med respekt for alle, som benytter faciliteterne.

Fordybende undervisning

Alle undervisere på Århus Kunstakademi er selvstændige og anerkendte kunstnere med egen praksis ved siden af deres undervisning. Det sikrer et højt undervisningsniveau, hvor samtidskunst og kunstnerisk udvikling er et centralt omdrejningspunkt.

Stilleben

VISIONER

Århus Kunstakademi skal være det foretrukne valg af uddannelsessted for engagerede, skabende og kunstinteresserede personer  i alle aldre.

Studerende på Århus Kunstakademi skal modtage undervisning på et højt kunstfagligt og pædagogisk niveau, som giver rum og plads til at forandre og udvikle den enkelte.

Århus Kunstakademis uddannelsesafdeling skal være det mest eftertragtede frie kunstuddannelsessted, hvor undervisningen styrker den enkeltes kunstneriske ståsted og kompetencer gennem personlig sparring, kunstnerisk udfordring og kunstteoretisk forståelse.

Århus Kunstakademis skal gennem et bredt, varieret udbud af kunstkurser være det oplagte valg af kunstundervisning under folkeoplysningsloven i Danmark.

Århus Kunstakademi skal være et kunstnerisk samlingssted, hvor kunstnerisk dannelse, undervisning, netværk og sparring kan bygge bro mellem mennesker og institutioner.

Århus Kunstakademi vil være medvirkende til at skabe internationalt udsyn og sparring gennem tværnationale samarbejder.