Vi tilbyder løbende en række kurser for professionelle og udøvende billedkunstnere, som kan styrke dit selvstændige arbejdsliv eller give dig ny inspiration og færdigheder inden for et bestemt håndværk eller teknik. Udvalgte kurser bliver udbudt i et samarbejde med BKF og DJK.

Vi er altid interesseret i at vide, hvad du står og mangler i din praksis. Så tag endelig fat i os, hvis du har et forslag til et nyt kursus eller modul. Skriv til info@aaka.dk.

 

3D modellering på computer v. Frank Fenriz Jensen

27.10.18 – 28.10.18

En intensiv og eksperimenterende weekend med 3D-teknikkens mange spændende kreative muligheder.

Et kursus hvor du lærer at arbejde med ”virtuel ler modellering” på computeren. Der bliver mulighed for at lave forskellige eksperimenterende versioner af den samme figur.

Du kan lave en tegning eller foto om til et 3D relief – også på en geometrisk form, eller 3D figur. Du kan også viderebearbejde allerede eksisterende modeller og sætte dem sammen med andre modeller.

Afslutningsvis vil vi også komme omkring de forskellige muligheder der er for at printe de færdige resultater.
Programmerne vi kommer til at arbejde med er gratis og nemme at lære. De hedder Meshmixer (allaround 3D redigeringsprogram) og Sculpturis (”Virtuel ler” 3D modllering).

Kurset er for udøvende keramikere og billedkunstnere, der har et grundlæggende kendskab til brug af computer.

 

Tilmeld

 

Regnskab i øjenhøjde v. Claus Guldborg Nyvold

15.01.19

29.01.19

Få regnskab, bogføring og økonomistyring ned i øjenhøjde, så det bliver en leg at sende fakturaer.
Forstå de økonomiske regler, skatteforhold og muligheder inden for billedkunsten – herunder også muligheder og begrænsninger ved kunstnerkooperativer.

Undervisningen varetages af Partner, registreret revisor Claus Guldborg Nyvold, Dansk Revision, der er vant til at arbejde med og rådgive kreative og kunstneriske erhverv.

 

Tilmeld

 

Kunst i det offentlige rum/stedsspecifik kunst v. Peter Land, Peter Lunding og Jeanette Land Shou

Start d. 09.01.19

12 mødegange

Kurset henvender sig til alle udøvende kunstnere, som har brug for at få styrket deres kompetencer i forbindelse med udsmykningsopgaver. Kurset indeholder 5 moduler fordelt i foråret 2019, hvor I vil få indblik i, hvordan man byder ind på offentlige udsmykningsopgaver, herunder skitseproces og udførelse af det færdige projektforslag samt præsentation af dette for opgaveudbyderen. Kurset forløber som en række foredrag, introduktioner og workshops. Der må forventes forberedelse mellem modulerne.

Det forventes at deltagere i kurset selv sørger for at installere Adobe Photoshop på deres bærbare computere, da dette er en forudsætning for at kunne deltage i kursets workshops.
Materialeomkostninger i forbindelse med kursets workshops afholdes af kursisterne selv.

 

MODUL 1: PRÆSENTATION OG SKITSE
v. billedkunstner Peter Land, medlem af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalget for Billedkunst (2018-2021)

Dag 1: HVORDAN BYDER MAN IND PÅ ET OFFENTLIGT UDSMYKNINGSPROJEKT? 
-Hvordan kommer man i betragtning til en offentlig udsmykning? Kan man selv gøre noget for at komme i betragtning?
-Indlæg ved Peter Flejsborg, Galleri Profilen.

Dag 2: SKITSEPROCESSEN OG DET FÆRDIGE PROJEKTFORSLAG 
-Hvad skal man tage højde for når man laver udsmykningsforslag til det offentlige rum? Er byrummet din medspiller eller din modstander?
-Foredrag v. Peter Land, som indvier kursisterne i egne erfaringer med udsmykninger i det offentlige rum. Herunder hvad man skal huske på, når man skal præsenterer et projektforslag for en opgaveudbyder, bl.a. logistik og økonomi.
-Indlæg ved billedkunstner Lene Desmentik, tidligere formand for billedkunstudvalget i Aarhus Kommune (2014-2017).

Dag 3: SPARRING PÅ SKITSEOPLÆG
-Deltagerne præsenterer et pre-forslag på en udsmykning, som diskuteres med underviseren.
-Sparring og vejledning i forhold til oplægget, som deltageren skal arbejde videre med i de næste moduler.

MODUL 2: PLANTENING OG MODELLER 
v. billedkunstner Peter Lunding

Dag 4-6: PLANTEGNING, MODELLER OG ARKITEKTONER.
Kurset vil handle om, hvordan man beskriver et konkret sted i tegning og model.  For at redegøre for et tænkt værk på et konkret sted skal man kunne beskrive stedet og værket i præcise tegninger og i en model, der nøgternt gør rede for værkets størrelse og placering i forhold til omgivelserne. Det er vigtigt i opgaven med at forklare værket for andre, men kan også være meget brugbar for dig selv i forbindelse med prissætning og videreudvikling.

Vi vil gå i byen og på nettet og hente oplysninger om et steds fysiske forhold. Ud fra fotos og simple opmålinger vil vi lave tegninger og modeller i forskellige målestoksforhold, som giver en troværdig skildring af stedet. Ud over det vil vi snakke om modellen som arbejdsredskab.

 
MODUL 3: PHOTOSHOP
v. Jeanette Land Schou

Dag 7-9: PHOTOSHOP SOM SKITSEREDSKAB 
Kurset vil indeholde en generel indføring i Photoshop programmets principper omkring at arbejde i lag, behandling af foto, lyssætning og regulering, affotografering af modeller samt forståelse af file-størrelser og formater. Det er en forudsætning, at du medbringer egen computer med installeret Photoshop-program

MODUL 4: SPARRING OG VEJLEDNING PÅ PROJEKTET
v. Peter Land

Dag 10: SPARRING OG VEJLEDNING
Denne dag er afsat til sparring og vejledning på egne projekter med Peter Land

MODUL 5: PRÆSENTATION OG EVALUERING
v. Peter Land

Dag 11-12: PRÆSENTATION AF KURSISTERNES EGNE PROJEKTFORSLAG TIL UDSMYKNING AF ET OFFENTLIGT STED I ÅRHUS
Evaluering af eksterne censorer, som giver kritik sammen med Peter Land

 

Tilmeld