Sophie Hjerl Room Service

Sophie Hjerl: Kroppen, rummet og virtual reality

Billedkunstner Sophie Hjerl arbejder fortrinsvis med video og virtual reality, skulptur og installation som medier. Hendes kunstneriske praksis centrerer sig om bevægelsen mellem organiske former, eksempelvis kroppen, og geometriske ordner og strukturer, objekter og bygninger.

Denne bevægelse kunne især opleves på egen krop i hendes soloudstilling Room Service, som fandt sted på Carlsbergs tidligere Maskincentral, Vandtårnsbygningen (2019-2020). I denne totalinstallation mødtes den analoge og den digitale virkelighed, mens det fysiske rums fortid og nutid blev forenet.

I øjeblikket arbejder kunstneren blandt andet på udstillingen og totalinstallationen En Suite bestående af skulptur og virtual reality. En Suite vil kombinere de fysiske rum i den Frederiksbergske udstillingsbygning Møstings Hus og en parallel verden, som åbenbares, når man ifører sig virtual reality-brillerne.

Den besøgende bliver inviteret med på en virtuel rejse, som rækker ud over installationens faktiske rumlighed. En rejse hvor menneskekroppen undersøges som beholder for erindringer og oplevelser. For Sophie Hjerl er det, hvad hun kalder ”kroppen som bevidsthed”, der er særlig interessant ved netop virtual reality som medie.

Sophie Hjerl underviser på Århus Kunstakademis Basis-afdeling, som udgør det første år af den i alt 4-årige kunstuddannelse. Du kan læse mere om kunstneren her.

 

Du kan få et overblik over vores uddannelses-undervisere her.