Portræt af en underviser Else Ploug Isaksen

Else Ploug Isaksen: Udsnit af virkeligheden

Stof har en helt særlig evne til at danne vibrerende og levende overflader. Det er taktilt og noget, vi får lyst til at røre ved og interagere med. Billedkunstneren Else Ploug Isaksen fordybede sig i stoffets enestående egenskaber, da hun og billedkunstner Iben West i januar arbejdede på Statens Værksteder for Kunst med temaet ”STOF – en korrespondance”. Med stoffet, som det centrale omdrejningspunkt, trykkede de motiver af stof på stof og eksperimenterede med monokrome farveflader på stof, farveflader i lag, overlap, forskydninger, transparens med mere.

Resultatet udstilles på Charlotte Fogh Gallery i efteråret 2020.

Små udsnit af virkeligheden er et tilbagevendende tema i Else Ploug Isaksens kunstpraksis. I fokus er ofte dagligdagsting, der optræder på nye måder, som både tilbyder beskueren en del genkendelighed og en del ukendelighed. Det er små udsnit af virkeligheden, som bearbejdes og undersøges. Udsnit som hun også undersøger i kunstnerduoen HUMAN SITES sohn+isaksen, som er et fotografisk samarbejde med billedkunstner Bodil Sohn.

Else Ploug Isaksen underviser på Århus Kunstakademis Basis-afdeling, som udgør det første år af den i alt 4-årige kunstuddannelse. Du kan læse mere om kunstneren her.

 

Du kan få et overblik over vores uddannelses-undervisere her.