Tirsdag den 9. maj 2017 kl. 13.00-15.00 inviterer Århus Kunstakademi i samarbejde med Det Jyske Kunstakademi og Kunsthal Aarhus til artist talk med billedkunstneren Lasse Krog Møller.

Lasse Krog Møller (f. 1972) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi fra 1996-2001. Udgangspunktet for mange af hans værker er arkiverings og systematiserings diskurser og problematikker. Dette bruger han som ramme for at beskæftige sig med de mindst oplagte og ydmyge genstande, som undersøges, registreres og beskrives. Dette værkarbejde kommer bl.a. til udtryk gennem installationer, objekter, fotos, tekst, tegning og bøger.

Nogle værker udfører han som konkrete habitatsundersøgelser, hvor et enkelt udpeget område nøje undersøges gennem indsamlinger, beskrivelser og korttegninger, der præsenteres i et på stedet indrettet udstillingsrum.

Værkerne i Samlingens Afdelinger bygger på en overordnet forestilling om det mulige i at kunne opbygge og indsamle brikker til en stadigt mere komplet og sandt billede af virkeligheden. Den i værket adopterede videnskabelighed, sammenstillet med den umiddelbare fascination for samlinger og ’ukendte’ genstande rejser muligheder for en åbning af sprækker til andre mulige fortællinger. I kraft af den autoritative museale form og trækken veksler på en virkelighed, rejser værkerne også uundgåeligt spørgsmål om egen autenticitet og fortolkning af virkeligheden.

Lasse Krog Møller er desuden medstifter og -redaktør af tidsskriftet/forlaget *[asterisk]. Han modtog i 2013 Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat og har  i 2016 udførte udsmykningen Atlas UCC [-Mnemosyne you see see] til UCC Campus Carlsberg.

Læs mere om Lasse Krog Møller her

Artist talk foregår i Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13, Aarhus. Der er åbent for alle og fri entré.