UNDERVISNING TAGER HENSYN TIL COVID-19

På Århus Kunstakademi tager vi i efteråret 2020 hensyn til den fortsatte risikoen for smitte i Danmark. Derfor har vi indført en række nye retningslinjer og vaner, så vi kan hjælpe med at passe på os selv og hinanden. Det betyder et meget højt fokus på hygiejne og rengøring – det skal vi hjælpe hinanden med.

Der vil derfor være håndsprit og spritservietter rundt på afdelinger, som I skal bruge jævnligt.

Sammen skal vi huske at:

  • lufte ud flere gange om dagen.
  • du løbende bør aftørre flader på din arbejdsplads.
  • at der løbende skal sprittes af ved vask, tekøkken og opholdsrum. Afspritning på kontaktflader 1-2 gange dagligt – det gælder dørhåndtag, fælles bordplader, armaturer m.m.
  • spritte af på toiletterne efter hvert besøg.
  • nyse i ærmet eller i en serviet.
  • spritte dine hænder af jævnligt.
  • har du brug for at beskytte dig selv yderligere, så skal du selv medbringe handsker, mundbind mm.

Som kursist, skal du, i det omfang det er muligt, medbringe egne redskaber. Ved brug af maskiner, redskaber som skolen råder over m.m. gælder kravet om, at de skal efterlades rengjorte og afsprittede efter brug hver dag. Skolen sørger også for daglig rengøring på toiletter og fællesområder.

De nye retningslinjer forudsætter også, at vi holder afstand til hinanden. Det betyder, at det ikke er muligt, at alle kan spise i små rum samtidig. Der skal holdes 1 meters afstand til hinanden, hvis næserne vender samme vej og 2 meter, hvis du står ansigt til ansigt til en medkursist.

Hvis du er syg eller har symptomer på sygdom, så kan du ikke møde op på Århus Kunstakademi. Hvis en kursist udviser tegn på sygdom i løbet af dagen, vil vedkommende blive bedt om at tage hjem. Man skal være symptomfri i 48 timer, førend man kan genoptage forløbet. Der kan desværre ikke refunderes deltagergebyr som følge af sygdom.

Under Covid-19 nedlukningen besluttede byrådet i Aarhus, at det ikke længere er tilladt at ryge på akademiets område. Derfor skal al rygning fremover foregår før eller efter, at du træder ind ad porten til os.

Mvh. Århus Kunstakademi

Du kan læse mere om myndighedernes anbefalinger her