Artist talk Sophia Kalkau

Tirsdag d. 18. februar 2020 kl. 13.00-15.00 inviterer Århus Kunstakademi i samarbejde med Kunsthal Aarhus til artist talk med den danske billedkunstner Sophia Kalkau.

Kalkaus kunstneriske virke har udgangspunkt i en kontinuerlig afprøvning af krydsfeltet mellem fotografi, skulptur, litteratur og installation. Et særligt kendetegn ved Kalkaus værker er hendes konceptuelle og performative tilgang til skulpturen og fotografiet, som hun ofte serielt udforsker gennem sin egen krop.

I 2018 modtog kunstneren årets Kunstkritikerpris for udstillingen Line of Circles på Sorø Kunstmuseum. Motivationen for valget af Sophia Kalkau lød blandet andet således:

”Med udstillingen bekræftede Sophia Kalkau atter sin status som en af de mest innovative og begavede billedhuggere i dansk kunst pt. […] Sophia Kalkau evner at give sine ofte dybt personlige fortællinger et almenmenneskeligt indhold. Hendes minimalistiske, skulpturelle alfabet, der er holdt i sarte farver, især hvid og beige, koncentrerer sig om de grundlæggende geometriske former som cirklen, cylinderen, trekanten og ellipsen, der i hendes håndtering bliver forvandlet til magiske størrelser.”

Sophia Kalkau (f. 1960) er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi 1986-1996 og har studeret kunsthistorie på Københavns Universitet 1981-1984.

Hun har udstillet i både ind- og udland og har herudover udført flere udsmykningsopgaver, blandt andet for Arkitektskolens Bibliotek i København, DNU – Skejby Sygehus i Aarhus og Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet i Odense.

Artist talken bliver afholdt tirsdag den 18. februar kl. 13.00-15.00 i Kunsthal Aarhus. Den er åben for alle og fri entré.

 

Læs mere om kunstneren på hendes website  og på kunsten.nu.

Artist talk Sophia Kalkau
Artist talk Sophia Kalkau