Katrine Køster Artist talk Århus Kunstakademi

Mandag den 25. november kl. 17.00-19.00 inviterer Århus Kunstakademi til artist talk med den dansk/norske keramiker Katrine Køster Holst.
Omdrejningspunktet for artist talken er keramikerens nyligt afsluttede doktorgradprojekt Mineraler og naturfenomener – kunstneriske uttrykk gjennom regelbasert forskning.

En helt særlig personlig oplevelse med leret og naturen blev afsæt for projektet.
I 2009 befandt kunstneren sig i Nord-Trøndelag, Kattmarka i Norge.  Et jordskred havde kort forinden rystet byen og området var blevet forladt. Kun husene, bilerne og leret var tilbage. Berøringen med den indtørrede ler, som dækkede området, affødte en kropslig reaktion hos keramikeren. Den gjorde hende utilpas og fremmedgjort fra det materiale, hun kendte så godt. Mødet med jordskredet og den altødelæggende ler udløste en lang række spørgsmål om hendes arbejde med netop leret. For hvad vidste hun egentligt om det materiale, hun før havde følt stor fortrolighed med?

Med udgangspunkt i naturkatastrofen blev et af de væsentlige spørgsmål i projektet, hvordan keramisk kunst kan udvikles gennem teknikker, som anvender naturens grundlæggende principper for formdannelse. Keramikerens emotionelle tilknytning til leret og landskabet var også et naturligt holdepunkt i projektet, som blev gennemført i perioden 2014-2019 ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Projektet blev præsenteret i en udstilling på Kunstnernes Hus i Oslo og formelt afsluttet med en afhandling i juni 2019.

Katrine Køster Holst (f. 1979 i Aarhus) bor og arbejder i Norge. Hun er tidligere uddannet fra Designskolen Kolding, Danmark (1999-2003) og Kunsthøgskolen i Bergen, Norge (2003-2006). Ved siden af sin egen praksis underviser hun pt. på Kunsthøgskolen i Oslo, Norge.

Artist talken bliver afholdt mandag den 25. november kl. 17.00-19.00 i foredragssalen, indgang A, på Århus Kunstakademi. Den er åben for alle og fri entré.