KERAMIK 2

Undervisere er keramikere Vinni Frederiksen og Lise Seier Petersen. Du kan læse mere om keramisk afdeling her.

Jette Sørensen

Rum-resonans, 2020
Værk 1: 21 x 24 cm., stentøj
Værk 2: 9 x 8 cm., stentøj

Værkerne Rum-resonans er en fabulering over temaet rum og inspirationen er hentet i minimalismen og arkitekturen. Jeg har taget afsæt i en fænomenologisk tilgang til objekters resonans og tilbagekastning af oplevelsen af rum. I mine processuelle formundersøgelser har jeg været optaget af den kontrollerede tilfældigheds æstetik.

Julie Rebecca Lybæk-Hansen

Dressed in light and shadow, 2020
Fire modellerede vaser beklædt med lameller. Diameter: 25 – 30 cm. Højde: 40 – 50 cm.
Sort skulpturler

Vend dit ansigt mod solen, og skyggen falder bag dig, siger maorierne. Jeg har beklædt fire vaser med lameller og undersøgt deres nye silhuetter og stoflighed. Som klassiske vaser havde de kun slagskygger. Lamellerne skaber flader af lys og mønstre af skygge, som bliver en del af vasernes krop.

Karoline Bach Larsen

Grundforskning, 2020
48 porcelænsløg i varierende farveskala
Porcelænsstøbemasse, gips, farver: brændt umbra, cromeoxid, koboltoxid, okker, solgul stain og violet stain

Et projekt der tager udgangspunkt i at støbe med porcelænsler i gipsforme og sammenligne forskellige indfarvningers intensitet og forskeligheder. Et videns-bibliotek til videre brug. Se proces- og notesbog ved at klikke HER.

Katrine Nyholm

COME PLAY WITH ME, 2020
Kasse (34 x 34 cm) med 36 gipsmoduler á 10 x 8 x 5 cm
Bog (Leporello) 20 x 15 x 2 cm karton og papir
Video S/H varighed 60 sekunder

Jeg har skabt et modul, som på én gang er enkel og kompleks / Værket består af en kasse med 36 moduler / Med dem kan man lave uendelig mange mønstre og skulpturer / Jeg er optaget af gentagelsen, rytmen, rummet.

Lene Christensen

Fingernem, bærbar kunst, 2020
Fra ø 22 mm til ø 54 mm
Glaseret og uglaseret porcelæn, sølv
Sølvarbejde: Jenny Christensen, Foto: Adrian Odogwu

Fingerringens betydning har ændret sig op gennem historien i takt med traditioner og samfundsforhold: signét, amulet, tilhørsforhold, værdighed, velstand, status, ejerskab, trolovelse, ægteskab etc. Jeg har undersøgt, hvordan porcelænsler helt eller delvist kan indgå i en nutidig fingerring.

Nanna Skovsgaard Andersen

Studie af Yixing teapots, 2020
67 lerprøver af 7,5 x 5 cm, 1 ubrændt tekande 5 x 10 x 6 cm, 1 video af teknikken
Lertøj, stentøj

Projektet er et studie af en speciel type tekander fra Yixing, Kina. Teknikken er imiteret og sideløbende har jeg udviklet lerprøver, for at undersøge de farver Yixingleret originalt har. Den rigtige lerblanding har stor betydning, da farven og overfladen på tekanden defineres af det nøgne ler.

Nina Frigg Christensen

Alliance, 2020
93 formundersøgelser af koppen
Stentøjsler

Koppen og hanken. Funktionalitet og design. Disse begreber har jeg arbejdet med for at opnå en enkel og let aflæselig alliance. Med afsæt i Bauhaus-bevægelsens tankegang ønsker jeg at opnå et gennemarbejdet produkt. Via en igangværende proces vises her undersøgelsen af koppens formsprog.