Loading...

KURT EJVIND NIELSEN

Jeg har arbejdet synkront med maleriet på 2 lærreder, der måler 200 x 150 cm. Værkerne ligner ved første øjekast hinanden. De er samlet af i alt 16 lærredsstrimler, nogle blanke og andre bemalet som selvstændige mindre værker.

Strimlerne danner de 2 figurer, der er stablet på en tung og robust måde i begge værker. Værket til højre viser i midten en brist – en skrøbelighed – hvor tyngdepunktet er forskubbet og sætter figuren i bevægelse ud af billedfladen.

Lærredsstrimlerne er limet oven på hinanden og minder om collage på en grov stoflig måde, der giver udtryk af materialitet. Lagene for mig symboliserer, hvordan robusthed skabes.

Menneskets mentale robusthed opbygges af flere lag, fysiske og psykiske. Bygningers robusthed kendetegnes i de mange lag, etagerne, der opføres i ekstreme højder. Den skabte robusthed i naturen, hvor alt spirer og gror, er ligeledes skabt som lag på lag.

Det kan være ganske lidt, der kan flytte denne balance til ubalance.

Jeg har i mine 2 værker ønsket at visualisere, hvor lidt der skal til for at flytte den fysiologiske tunge robusthed over til skrøbeligheden, og hvor tilfældigt/uberegneligt det kan være, at denne proces opstår.