STILLINGEN ER BESAT

På Århus Kunstakademi oplever vi en stor interesse for keramikken, og hver dag undervises mange engagerede og ambitiøse kursister i vores hyggelige og atmosfærefyldte keramiklokale i Vestergade.

Fra efteråret 2019 søger vi en underviser/keramiker til at varetage undervisningen på et keramikkursus torsdag aften.

Vi forventer, at du:

 • Er aktiv skabende keramiker/keramisk billedkunstner og har en solid keramisk faglighed og erfaring fra eget virke.
 • Kan undervise selvstændigt, planlægge relevante undervisningsforløb samt udforme et spændende kursusopslag.
 • Har alsidig undervisningskompetence og en god pædagogisk tilgang, så du kan holdundervise og give individuel vejledning.
 • Har gode formidlingsevner både mundtligt og skriftligt.
 • Har gode samarbejdsevner.
 • Har interesse for videreudvikling af faget og indgå i det fortsatte udviklingsarbejde på Århus Kunstakademi.

Vi kan til gengæld tilbyde:

 • En spændende arbejdsplads i udvikling, hvor der er plads til mangfoldighed, personlig udfoldelse og selvstændig tilgang.
 • Et kunstnerisk inspirerende miljø, hvor der er stor fokus på udvikling af keramik og samtidskunst med afsæt i praktiske kompetencer.
 • Medindflydelse på udviklingen af kurser på Århus Kunstakademi.
 • Et godt kollegialt og inspirerende samarbejde med de øvrige undervisere og det øvrige personale på Århus Kunstakademi.

Forbehold:
Selvom vi måtte vælge dig, så giver Århus Kunstakademi ikke garanti for at kurset gennemføres. Kurser gennemføres kun, hvis der er tilstrækkeligt deltagerantal.

Ansættelse og aflønning
Kurset er indtil nu blevet afviklet med fire undervisningstimer om ugen fordelt på 14 mødegange forår og efterår. Har du andre forslag til weekend eller sommerkurser, så kan det også komme med i betragtning.

Aflønning sker i henhold til Undervisningsministeriets bekendtgørelse om løn- og andre ansættelsesvilkår for lærere ved undervisning mv. efter folkeoplysningsloven.

Hvis du vil vide mere om stillingens indhold og muligheder, er du velkommen til at henvende dig til rektor Marianne Gasbjerg på tlf. 8613 8144.

Ansøgningsfrist
Vi vil gerne modtage din ansøgning vedlagt følgende:

 • CV indeholdende både kunstneriske projekter og undervisningserfaring
 • Tekstforslag til dit kursus med en beskrivelse af forløbets kunstneriske niveau og dine intentioner.
 • Fotomateriale fra egen praksis (max. 2 A4-side).

Ansøgning indsendes via e-mail til info@aaka.dk mrk. ’Kursusunderviser keramik’ gerne hurtigst muligt, da vi holder samtaler løbende.

Århus Kunstakademi er et frit kunstakademi, der bygger på den danske folkeoplysnings idealer. Vi har mere end 50 års erfaring i at undervise og uddanne både nybegyndere og mere erfarne kunstudøvere i alle aldre. Hvert år underviser vi mere end 1000 kursister samtidig med at vores uddannelse giver sparring og udvikling til 80 kunststuderende.

Århus Kunstakademi har et stærkt kunstfagligt miljø med gode kollegiale relationer og gensidig sparring og er i en stærk udvikling i disse år.

Vi understøtter den enkelte i fri adgang til viden, uddannelse og mulighed for realisering af kunstneriske projekter. Vi stræber efter at møde deltagere og studerende, der hvor de er i deres kunstneriske udvikling og give dem de udfordringer, der bedst muligt bringer dem videre.

Århus Kunstakademi er medlem af Dansk Oplysnings Forbund og skolens forretning er underlagt regler gældende for Folkeoplysende foreninger.