Tirsdag den 6. december kl. 13.00-15.00 inviterer Århus Kunstakademi i samarbejde med Det Jyske Kunstakademi og Kunsthal Aarhus til artist talk med billedkunstner Mette Winckelmann.

Abstrakt maleri har en central rolle i Mette Winckelmanns praksis. Hun bruger abstraktion i forskellige medier som et redskab til at opløse og åbne faste definerede kategorier og former.

De abstrakte malerier opstår på baggrund af systemer. Inddelinger, former og farver, der mimer eller bruger visuelle greb og strukturer fra forskellige kulturers håndværkstraditioner. De forskellige referencer kombineres i maleriet, hvor de optages i hinandens logik. I det abstrakte udtryk er det derfor ikke intensionen at finde den universelle form, men derimod at tilstræbe en form, der er under konstant forandring.

Når Mette Winckelmann i det enkelte værk arbejder med flere signaler på én gang, er det for at åbne værket både sanseligt og symbolsk. Det er hendes ambition, at værkerne fremstår taktile og spirituelle på en gang. Hun arbejder med deres fysikalitet. De refererer til kroppen og de fysiske betingelser ethvert individ er udstyret med.

Talken foregår i Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13, Aarhus. Den er åben for alle og der er fri entré.

Læs mere om Mette Winckelmann her