Vi har inviteret billedkunstner Kathrine Ærtebjerg til en artist talk på Kunsthal Aarhus den 5. april 2016 kl. 13-15.  Kathrine Ærtebjerg er uddannet fra det Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2002 og har siden modtaget adskillige priser og udmærkelser. Hun er repræsenteret på blandt andet ARoS, Statens Museum for Kunst samt Arken – Museum for Moderne Kunst.

“Kathrine Ærtebjerg er en kunstner, som skaber billeder, der blander forskellige og modstridende udtryk: naivitet, vulgaritet, ekspressivitet og sødladenhed. Det tilsyneladende barnlige univers der fremmales i klare og strålende farver, er imidlertid på ingen måder uskyldigt, ligesom naturen ikke er udelt ren og god eller i opposition til kulturen. Naturen er i Ærtebjergs billeder amorfe projiceringer af kropserfaringer, emotioner og sansninger, en fantasmatisk vegetation der fremtræder stærkt stiliseret snarere end lig nogen ‘naturalisme’. Naturen er kroppens kultur, landskaberne er forheksede kropsindre gevækster, spirende tentakler, svampede penisser, væskeboblende grotter. Det er legende, næsten tegneserieagtige meditationer over kroppens og kønnets og erotikkens væsen.

Men hvis det for en overfladisk betragtning kan ligne børnebøgernes fortryllede ikonografi, så må der indskydes en advarsel om at dette er for voksne, selv om netop grænselandet mellem de to tilstande, barnets og den voksnes, på en måde er et grundlæggende tema hos Ærtebjerg.”

Tekstuddrag fra Rune Gades: Forvandlingsrum – om Kathrine Ærtebjergs billeder. Læs hele artiklen her.

Udstillingsaktuel

Kathrine Ærtebjerg er aktuel på to gruppeudstillingen i foråret. Hun kan opleves på henholdsvis Trapholt i Kolding med  ”IKKE til salg” og på Kastrupgaardsamlingen med ”50x50x50”.

Læs mere om Kathrine Ærtebjerg på kathrineaertebjerg.dk

Mød kunstneren på Kunsthal Aarhus

Mød Kathrine Ærtebjerg til artist talk på Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13, Aarhus

Tirsdag d. 5. april 2016 kl. 13 – 15

Artist talks er arrangeret af Århus Kunstakademi og der er fri entre.