Eva Koch fra udstillingen “I am the River”

Forårets sidste artist talk fra Århus Kunstakademi er med billedkunstneren Eva Koch, som arbejder rumligt med videoinstallation, lyd og skulptur. Med en uddannelse som billedhugger og mediekunstner fra Det kongelige danske Kunstakademi (1985 – 1992) og ved Facultad de Bellas Artes, Barcelona, Spanien (1989 – 1990) behersker Eva Koch et bredt kunstnerisk felt, som ofte udspændes i et stort format og benytter teknologien til at få oplevelsen på plads.

Individet og fællesskabet

Eva Kochs kunstneriske arbejde kredser om interessen for individets måde at orientere sig på i verden og skaber fortællinger om et levet og erfaringsrigt liv, hvor beskueren ofte selv sættes i fokus. Vores erkendelse og bevidsthed omkring det, vi oplever i verden, står helt centralt i hendes værker.Et tilbagevendende tema i Eva Kochs videoværker er det anonyme individ set fra et kollektivt perspektiv. Tematisk kredser hendes værker især omkring kommunikation og det fælles menneskelige. Fortalt i et sanseligt enkelt sprog, hvor billede og ord er på poetisk vis supplerer hinanden.

Udstillinger og udmærkelser

Eva Koch har deltaget på et væld af indenlandske og internationale udstillinger samt modtaget adskillige priser og hæderslegater for sin kunst. Blandt andet modtog hun i 2011 Thorvaldsen Medaljen fra Det Kongelige Akademi for De Skønne Kunster. Dertil kommer en ihærdig indsats som bestyrelsesmedlem i blandt andet Det Jyske Kunstakademi og Kunsten.nu samt poster i akademiråd og kunstråd. Hun er i øjeblikket udstillingsaktuel på Cisternerne i København med udstillingen: Den drøm om fred, som kan ses fra 2. marts – 30. november 2016.

Læs mere om Eva Koch på www.evakoch.net

Mød kunstneren på Kunsthal Aarhus

Mød Eva Koch til artist talk på Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13, Aarhus

Tirsdag d. 26. april kl. 13 – 15

Artist talks er arrangeret af Århus Kunstakademi og der er fri entre