Art weekend AarhusÅrhus Kunstakademi inviterer indenfor i forbindelse med Art Weekend Aarhus den 27.-29. maj 2016, hvor du kan opleve udstillingerne: Om 20 minutter, Afgang 2016 samt Basisuddannelsens udstilling.

Udstillingen Om 20 minutter, foto Janne Kappel

OM 20 MINUTTER

Kunstnere: Pia Möller-Light, Kirsten Johannessen, Birthe Thy, Gitte Brinch Knudsen, Janne Kappel, Kirsten Holm Nielsen, Grethe Lomholt, Karin Madsen, Ulla Salling Mortensen og Karina Præstegaard

Du bliver hentet i dit hjem om 20 min og bliver kørt væk hjemmefra. Hvorhen ved du ikke, heller ikke, om du nogensinde kommer tilbage til dit hjem. Der er plads til dig og hvad der kan være i en skotøjsæske. Hvad er vigtigt for dig at gribe med ud af døren? Hvordan reagerer man på sådan en besked, kan man overhovedet tænke rationelt i den situation? Opgaven er ens for alle der står for udfordringen, og fortæller noget om vores individuelle prioriteringer – praktiske, emotionelle, historiske … eller måske en skøn blanding? Vi kan ikke med vores forstand sætte os ind i det at blive tvunget til dette valg, men måske vi kan finde lidt empati og ydmyghed for dem der er ”på vej”. Hvad skulle din kasse indeholde? Denne udfordring har en gruppe af tidligere afgangselever fra Århus Kunstakademi stillet sig selv og resultatet vises som fotoserier fra hver enkelt kunstner på Århus Kunstakademi.

Udstillingen Afgang 2016

AFGANG 2016

Anne Vemming, Annemette Hvid Hansen, Annette Zierau, Birthe Johansen, Else Bertelsen, Jeannie Haugegaard, Karen Thomassen, Krestine Harboe Lorentzen, Lars Rune Hvidberg, Ellen Susanne Baldus og Tina Fenger

Afgang 2016 viser afsluttende projekter fra Århus Kunstakademis 11 afgangsstuderende. Projekter og værker kredser over en bred tilgang til det samtidskunstneriske felt, hvor mangfoldighed og diversitet er nøgleord. Der bliver taget fat i temaer som tid, forgængelighed og mediteret over det organiske, kropslige og det syntetiske. Studier af materialer, koncepter og fagligheder bliver udspændt mellem det skønne og det grove – det fint forarbejdede og det sjuskede. Konkrete og installatoriske undersøgelser af stablinger bliver udforsket i interaktion med rummet.

Basisuddannelsen akademiudstilling

BASISUDDANNELSEN

Basisuddannelsen udstiller projekter, som 1. års studerende på Århus Kunstakademi har arbejdet med i løbet af året. Udstillingen er kurateret af afdelingens faste undervisere: Billedkunstnerne Else Ploug Isaksen, Peter Lunding og Ulla Madsen.

EVENTS UNDER ART WEEKEND AARHUS

Fredag 27. maj kl. 16-20 Fernisering på udstillingen Om 20 min
Lørdag 28. maj kl. 16-17 Artist talk med kunstnere fra Afgang 2016 / Om 20 min
Søndag 29. maj kl. 13-14 Artist talk med kunstnere fra Afgang 2016 / Om 20 min
Søndag 29. maj kl. 11-17 Finissage – Afgang 2016

Udstillingen er støttet af Dansk Oplysnings Forbunds Kunstpulje

Se hele programmet for Art Weekend Aarhus her