Aftenskolernes pris 2017Aftenskolerens Pris uddeles onsdag den 20. september 2017 på Johan Borups Højskole i København. Igen i år står en studerende fra Århus Kunstakademi bag udformningen af prisen. Det er Jette Skovgaard Jensen, som har stået for udformningen.

Jette Skovgaard Jensen fortæller: “Til udformningen af prisen har jeg ladet mig inspirere af logoet fra Aftenskolernes Pris og Grundtvigs filosofi, som jeg har koblet sammen med min egen praksis, hvor jeg arbejder med cirklen og sammensmeltningen af farver i flere lag.

Formelt set består prisen af fire skiver akryl med print, der samlet set danner logoet for Aftenskolernes Pris sammen med a’et fra logoet. Som en ekstra detalje er der indlagt en opadgående sol i horisonten, som reference til Grundtvig og folkeoplysningen, hvor også teksten “Solen står med bonden op” fra Grundtvig sang Er lyset for de lærde blot har indlejret sig.”

Aftenskolernes Pris har til formål at styrke udviklingen af den folkeoplysende voksenundervisning. Prisen er udviklet som et samarbejde mellem: AOF, Dansk Oplysnings Forbund (DOF), Folkeligt Oplysnings Forbund (FOF), LOF, Fora, og FO-Aarhus.

Målet er at anerkende de kommuner og aftenskoler, der gennem konkrete aktiviteter er med til at forbedre og forny de folkeoplysende tilbud på lokalt plan og udbrede kendskabet til, hvad aftenskolen også er – nemlig nyskabende, aktuel, engageret og aktiv i samfundslivet og -debatten.

Læs mere om Aftenskolernes Pris her